Wij komen op stoom!
Verwendeling als ik ben bespaar ik alleen als besparen ook leuk, lekker of beter is. Daarom stoom ik zo graag in de keuken. Nodig: een pannetje met deksel, een stoommandje, een bodempje water en iets om te stomen. Lekker zijn bijvoorbeeld een mootje zalm, alle groenten of aardappelen. Het besparende zit hem in het feit dat je de boel razendsnel aan de kook hebt, waarna je op het laagste pitje de boel lekker laat gaarstomen in dezelfde tijd die je nodig zou hebben voor onderwater-koken. Het is lekkerder omdat de smaak van je eten beter bewaard blijft. Het is gemakkelijk omdat een minuutje meer of minder niet uitmaakt (aankoken kan niet). Het is gezonder omdat er nauwelijks iets van het eten met het 'badwater' wordt weggegooid. Oh ja, je pan wordt minder vuil, dat scheelt ook. Tot slot: je kunt een klomp bevroren eten zonder ontdooien opzetten. Handig als je weer eens te laat hebt bedacht dat je zou koken. Kortom: hiep, hiep hoera voor het stoommandje. Voor een paar euro te koop bij Blokker en aanverwanten.
Labels: keuken
0 Comments:
Een reactie posten